Henkilökunta Helsinki

ESITTELY

Valossa olemme kaikki korkeakoulutettuja osteopaatteja ja Valviran rekisteröimiä terveydenhuollon ammattihenkilöitä. Olemme kaikki erikoistuneet tuki- ja liikuntaelimistön hoitoon, kuten selkäkipuun ja niska-hartiaseudun oireiluun. Hoidamme kaikenikäisiä asiakkaita suomen ja englannin kielellä. Tutustu meihin tarkemmin alta ja löydä oma osteopaattisi joukostamme!

Anni Kurkinen

Emil Gálfi

Linda Alaviitala

Linda Priha

Essi Pesonen

Sinikka Tiainen

Ilkka Rajamäki

Outi Salama

Erja Syvänne

Laura Lee Kamppila

Henri Ulmanen

Anni Kurkinen

OSTEOPAATTI

Osteopatian hoitovaikutukset eivät lakkaa hämmästyttämästä minua. Omakohtaisen kokemuksen sekä asiakastyön kautta olen todennut, että osteopatian avuin elämänlaatua heikentävistä vaivoista toipuminen on jokaiselle meistä mahdollista vaivan laatua katsomatta.

Vastaanotollani käyvät kaikenikäiset vastasyntymästä alkaen. Vauvaikäisen yleisimpiä tulosyitä ovat koliikki, refluksi, toispuoleisuus, imemisongelmat sekä kireän kieli- ja huulijänneleikkauksen jälkihoito. Imetysohjaajana voin tarjota tukea imetykseen liittyvissä kysymyksissä osteopatiaa tarpeen soveltaen. Autan asiakkaitani raskausajan toiminnallisten häiriöiden hoidossa, kuten närästyksen ja pahoinvoinnin lievittämisessä. 

Pitkäaikaisesta stressistä johtuvat toiminnalliset häiriöt, kuten migreeni ja päänsäryt, unihäiriöt, IBS tai lihasnykäykset ovat luonnollisia kehon reaktioita hermoston kuormittuessa. Ylivirittymiseen sekä traumaperäiseen stressiin lähestyn hermostoa vakauttavin hoitomenetelmin. 

Nautin hoitajana siitä, että voin auttaa sinua voimaan elämässäsi hyvin tehden niitä asioita, joita rakastat. Tutkin ja hoidan monipuolisesti osteopatiaa soveltaen, aina kraniaalisesta ja faskiaalisesta mekaanisempaan lähestymistapaan – sinua ja kehoasi kuunnellen. Lämpimästi tervetuloa hoitoon.

TAKAISIN YLÖS

Emil Gálfi

OSTEOPAATTI

Olen osteopaatti ja koulutettu hieroja sekä fysioterapiaopiskelija Emil Gálfi. 

Hoidan vastaanotollani paljon urheilijoita ja aktiiviliikkujia. Omaan paljon kokemusta erityisesti alaraajavaivoista, kuten juoksijan polvesta, erilaisista lihasaitiosyndroomista sekä alaraajojen rasitusvammoista. Oma lajitaustani on juoksussa, vuorikiipeilyssä sekä tanssissa, joten minulla on omakohtaistakin kokemusta alaraajavaivojen kuntoutumisesta.

Osteopaattisessa hoidossa käytän laajasti manuaalisia tekniikoita kuten pehmytkudostekniikoita, niveliin kohdistuvaa mobilisaatiota ja manipulaatiota sekä kraniaalisia tekniikoita. Lisäksi ohjaan usein asiakkaille henkilökohtaisia itsehoitoohjeita kotiin, kuten vahvistavia harjoitteita tai rentoutustekniikoita aina vaivasta riippuen. 

Osteopaattina olen asiakasta kuunteleva ja hänen henkilökohtaiset tarpeensa huomioon ottava. Pyrin saavuttamaan hoidolla luonnollisen tasapainon asiakkaan kehossa sekä vastaamaan mieltä askarruttaviin kysymyksiin terveydentilaan liittyen.  Vastaanotollani käy kaikenikäisiä ihmisiä aina lapsista iäkkäisiin.

TAKAISIN YLÖS
Osteopaatti Helsinki

Linda Alaviitala

OSTEOPAATTI

Olen Linda Alaviitala, Valviran hyväksymä nimikesuojattu osteopaatti.

Osteopatia on intohimoni ja elämäntyöni ja olen motivoitunut syventämään osaamistani koko urani ajan erilaisilla jatkokoulutuksilla ja mentoroinnin avulla. Työssäni käytän mielelläni kokonaisvaltaista, terveyttä tukevaa lähestymistä ja lempeitä, epäsuoria tekniikoita.

Työssäni kohtaan paljon ihmisiä, jotka hakeutuvat hoitoon erilaisten tuki- ja liikuntaelimistön haasteiden, stressin, univaikeuksien ja alipalautumisen vuoksi. Moni saa apua myös mm. päänsärkyyn, huimaukseen, leuka- ja purentavaivoihin, akuuttiin sekä krooniseen niskan ja selän kipuiluun, sekä aivotärähdysten jälkeisistä oireista toipumiseen. Työskentelen kehollisista oireista toipuvien lisäksi myös keho-mieliyhteyden haasteiden kanssa ja tarjoan asiakkailleni turvallisen tilan ottaa vastaan hoitotilanteessa pintaan nousevat tunteet.

Hoidossa huomioin koko kehon ja kokonaisuuden, tarvittaessa käsittelen myös itse oireilevaa aluetta. Jokainen hoito tapahtuu kattavan alkuhaastattelun ja tutkimisen pohjalta kehon reaktiivisuuden ohjatessa hoidon kulkua. Tavoitteena on tukea kehon itseparantamismekanismeja. Koen tärkeänä jokaisen ihmisen yksilöllisten vahvuuksien korostamisen ja terveyttä tukevaan elämäntyyliin kannustamisen.

Olen alun perin kotoisin Etelä-Pohjanmaalta. Aloitin kehon parissa työskentelyn vuonna 2016 Kuortaneen Urheiluopistolla urheiluhieronnan opintolinjalla. Kävin 4-vuotisen osteopatian opintolinjan Metropolia Ammattikorkeakoulussa Helsingissä, minkä jälkeen olen työskennellyt osteopaattina sekä Suomessa, että Kanadassa Nova Scotian provinssissa. Vapaa-ajallani mielelläni tanssin, liikun luonnossa, kokkailen terveellisiä ruokia tai toteutan luovuuttani mm. taiteellisuuden avulla.

Kielitaito: suomi, englanti, espanja

TAKAISIN YLÖS

Linda Priha

OSTEOPAATTI

Olen Linda Priha, osteopaatti, tanssija, kahden pienen lapsen äiti sekä luonnossa liikuskelija. 

Ihmisen keho–mieli on mielestäni uskomaton kokonaisuus ja on upeaa saada työskennellä sen kanssa monella eri tavalla. Toisaalta olen henkilökohtaisesti kokenut myös sen, miten erilaiset kivut tai ylikuormitustilat haittaavat elämää ja voivat tehdä omasta kehosuhteesta haastavan. Osteopatian avulla olen kuitenkin aina itse päässyt eteenpäin. 

Osteopatiassa minulle tärkein periaate on se, että kehostamme löytyy jo kaikki mahdolliset itseparannusmekanismit. Usein ne eivät vain esim. stressin tai liiallisen kuormituksen takia pysty toimimaan optimaalisesti ja silloin voidaan tarvita osteopaatin tukea. Hoidankin paljon erilaisia toiminnallisia vaivoja: esimerkiksi pääkipuja, ruoansulatuselimistön häiriöitä (esim. IBS) selkäkipuja, hengittämiseen liittyviä haasteita sekä ylipäätään stressi- ja ylikuormitustiloja. 

Lisäksi minusta on ihanaa hoitaa raskaana olevia, vauvoja, lapsia sekä synnytyksestä palautuvia. Raskausajan vaivoista lantion ja selän alueen kipujen sekä raskausajan migreenin hoitaminen on minulle erityisen tuttua. Vauvoja minulle hakeutuu hoitoon esimerkiksi itkuisuuden, toispuoleisuuden sekä unihaasteiden johdosta.

Minulle on luontevinta käyttää hellävaraisia ja epäsuoria osteopaattisia tekniikoita, koska koen, että muutosta ei yleensä voi pakottaa, vaan sitä kohti voi mieluummin ohjata. Haluan kuitenkin aina ottaa huomioon asiakkaan yksilölliset tarpeet ja pohtia sitä kautta, minkä tyyppinen hoito hänelle parhaiten sopii. Asiakastyössä minulle on tärkeää avoin kohtaaminen sekä empaattinen kuuntelu. Jatkokouluttaudun koko ajan lisää erityisesti biodynaamisen ja kraniaalisen osteopatian suuntaan sekä lastenosteopatian saralla. 

Teen sopimuksen mukaan myös vauvaikäisten osteopatiaa kotikäynteinä kantakaupungin alueella sekä esim. Oulunkylässä, Käpylässä, Koskelassa ja Pasilassa. Kotikäynnin tiedustelut ja varaukset suoraan minulta numerosta: 0407357022 (soitto/tekstari)

Lisäksi teemme yhdessä kollegani Ilkka Rajamäen kanssa vanhempi-lapsi yhteishoitoja Osteopatiakeskus Valossa. Tällä vastaanotolla hoidamme vauvaa (tai lasta) ja vanhempaa samanaikaisesti kahden osteopaatin voimin. Tähän voit varata aikoja suoraan Valon puhelimesta: +35810 505 5570.

Otan asiakkaita vastaan myös englannin, espanjan, ranskan, ruotsin ja italian kielellä.

 

TAKAISIN YLÖS

Essi Palin os.Pesonen

OSTEOPAATTI

Hei, olen Essi ja toiminut osteopaattina vuodesta 2015.  Asiakaskuntani koostuu miehistä, naisista sekä lapsista ja hoidan mielelläni erilaisia oireita. Olen erikoistunut naisten hoitoon. Naisten osteopatiassa keskitytään naisen kehon tukemiseen eri gynekologisissa vaiheissa. Hoitoon hakeutumisen syitä voivat olla raskauden suunnittelu, kuukautiskierron häiriöt, erilaiset lantion ja lantionpohjan kiputilat. Raskausajan osteopatia ja äitiysosteopatia kuuluvat myös palveluihini. Käytän hoidossani tarvittaessa vaginan sisäisiä tekniikoita lantionpohjan ja lantion elinten tutkimisessa ja hoidossa.  Osteopatia on monipuolinen hoitomuoto ja toteutan hoidon  eri lähetymistapoja ja tekniikoita käyttäen. Teen myös purentalihasten käsittelyä. 

Hoitotyylini on pehmeä, suosin mobilisoivia ja nestekiertoa tehostavia tekniikoita sekä otan asiakkaani aktiivisesti mukaan hoitotekniikoihin. Ohjaan usein myös pieniä harjoitteita hoidon tueksi. Jatkokouluttaudun säännöllisesti ja vuonna 2021 valmistuin Molinari Institute of Healthista erikoistuen naisten terveyteen.

TAKAISIN YLÖS

Sinikka Tiainen

OSTEOPAATTI

Olen osteopaatti Sinikka Tiainen. Olen työskennellyt kehon ja liikkeen parissa vuodesta 2003, aluksi tanssin ja somatiikan opettajana, ja vuodesta 2015 lähtien haaveammatissani osteopaattina. Vuoden 2023 keväällä valmistuin lastenosteopatian erikoistumisopinnoista (Diploma in Pediatric Osteopathy).

Lasten hyvinvointi on minulle sydämen asia. Yli puolet asiakkaistani on alle 1vuotiaita ja vauvaperheitä, jolloin yleisimpiä tulosyitä hoitoon ovat koliikki, refluksi, kehon toispuoleisuus ja asentovinokalloisuus, itkuisuus sekä imetyksen haasteet esim. kireiden jänteiden takia. Olen myös imetysohjaaja (WHO) ja yhdistän mielelläni vauvojen ja äitien hoitoon imetysohjausta. Käynneillä edetään vauvantahtisesti ja vanhemmuutta tukien.

Vauvaikäisten lisäksi minulla käy kaikenikäisiä lapsia ja nuoria perheineen saamassa apua mm. vatsakipuihin, päänsärkyihin, astma- ja allergiaoireiluun, infektiokierteisiin ja erilaisiin kuormittaviin elämäntilanteisiin.

Aikuisten kanssa työskentelen tuki-ja liikuntaelimistön oireiden lisäksi paljon kehomieliyhteyden haasteiden kanssa. Pyrin kohtaamisessa traumasensitiivisyyteen ja hoidossa kokonaisterveyden tukemiseen kehon, erityisesti hermoston kautta.  

Osteopatian laajasta kirjosta omimmakseni koen kraniaalisen ja biodynaamisen hoidon, joka sopii kaikenikäisille ja jossa muutos kohti terveyttä tapahtuu lempeästi ja pakottamatta. Käytän paljon myös epäsuoria faskiaalisia tekniikoita tutkimisessa ja hoidossa.

Teen sopimuksen mukaan myös vauvaikäisten osteopatiaa kotikäynteinä Arabiassa, Vallilassa, Kumpulassa, Hietalahdessa ja lähialueilla. Kotikäynnin tiedustelut ja varaukset suoraan minulta numerosta 050-3073429 (soitto/tekstari).  

TAKAISIN YLÖS

Ilkka Rajamäki

OSTEOPAATTI, FYSIOTERAPEUTTI

Olen Ilkka Rajamäki, osteopaatti, fysioterapeutti ja neljän lapsen isä. Usein vastaanotolleni saavutaan erilaisten selän kiputilojen, stressin tai koronan jälkioireiden vuoksi.

Hoitotyylini on kevyt ja kehoa kuunteleva. Tästä syystä voit tulla vastaanotolleni missä tahansa elämänvaiheessa, myös raskaana ollessa. Lisäksi minulla on kokemusta pienten vauvojen ja lasten osteopaattisesta hoidosta. 

Olen valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2009 ja osteopatian ammattilaiseksi vuonna 2015. Mindfullness MBSR- ohjaajapätevyyden sain vuonna 2021. Lyhenne MBSR tarkoittaa Mindfullness based stress reduktion, joka on menetelmä stressin hoitoon. Osteopaatiksi valmistumisen jälkeen olen jatkuvasti lisäkouluttautunut biodynaamisessa osteopatiassa ja mentoroin tällä hetkellä yrityksemme uusia osteopaatteja. Biodynaamisen osteopatian tavoitteena on terveyden lisääminen asiakkaassa. Kun terveys lisääntyy kehossa, sen voimavarat ja mahdollisuudet parantumiseen vahvistuvat. 

Manuaalisen hoidon lisäksi ohjaan tarvittaessa asiakkaalle omatoimisia harjoitteita kipujen ennaltaehkäisyyn ja terveyden ylläpitoon. Pyrin hoidoissani yhdistämään osteopatiaa ja fysioterapiaa asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaan. 

TAKAISIN YLÖS

Outi Salama

OSTEOPAATTI

Olen Outi Salama ja valmistunut osteopaatiksi vuonna 2015. Olen huumorintajuinen elämäntapajoogi, joka huolehtii omasta terveydestään meditoimalla, ulkoilemalla ja saunomalla. 

Hoidossani pyrin aina huomioimaan ihmisen kokonaisuutena ja yhdistelemään erilaisia osteopaattisia tekniikoita ja hoitomalleja saadakseni parhaan tuloksen. Keho on kokonaisuus, jossa moni asia voi vaikuttaa eri oireiden syntyyn ja kivun jatkumiseen pidempään. Käytän niin mekaanisempia niveliin ja lihaksiin kohdistuvia tekniikoita kuin myös pehmeämpiä kraniaalisia, viskeraalisia ja biodynaamisia tekniikoita.

Hoito on pääosin kivutonta ja miellyttävää. En käytä hoidossa manipulaatiotekniikoita eli en ”naksauttele” niveliä.  Yleisten vaivojen esim. selkä- ja pääkipujen ja eri nivelkipujen lisäksi olen perehtynyt stressin ja työuupumuksen osteopaattiseen hoitoon autonomiseen hermostoon vaikuttavalla hoidolla.

Osteopatia on hellävarainen hoitomuoto ja sopii hyvin myös iäkkäämmille ihmisille ja vastaanotollani käykin paljon myös eläkeläisiä.  Hoitoon saa aina tulla myös ilman isompaa vaivaa ennaltaehkäisemään ongelmia ja ylläpitämään omaa terveyttä ja hyvinvointia.

TAKAISIN YLÖS

Erja Syvänne

OSTEOPAATTI

Olen osteopaatti Erja Syvänne. Hoidossani käy hyvin erilaisia ihmisiä, erilaisten vaivojen kanssa. Vastaanotolle ovat tervetulleita kaikenikäiset asiakkaat sukupuoleen tai vaivaan katsomatta

Erikoisosaamista minulla on naisten osteopatiasta, johon olen käynyt kahden vuoden jatkokoulutuksen Lontoossa. Minulla on valmiudet hoitaa naisia, joilla on esimerkiksi lantionpohjan ongelmia, yhdyntäkipuja, kuukautiskipuja tai muita gynekologisia vaivoja. Hoidossani käy paljon raskaana olevia ja synnyttäneitä naisia sekä naisia, joilla on vaikeuksia tulla raskaaksi.

Pääasiallisesti pyrin tekemään hoidon ulkoisesti, mutta minulla on valmiudet hoitaa naisia myös sisäisillä tekniikoilla.  Vaikka olen erikoistunut naisten osteopatiaan, niin iso osa asiakkaistani tulee hoitoon perinteisten vaivojen takia.

Näistä yleisimpiä ovat selän, lantion ja niskahartiaseudun kivut sekä erilaiset stressi- tai vatsaoireet.  Hoitotyylini on monipuolinen ja yhdistelen paljon erilaisia lähestymistapoja. Välillä hoito on erittäin kevyttä ja pehmeää, toisinaan se on tuntuvampaa ja napakkaa, en kuitenkaan naksauttele eli manipuloi.

Käytän hoidossa paljon mobilisoivia ja aineenvaihduntaa lisääviä tekniikoita, lihaskäsittelyä, viskeraalista lähestymistapaa sekä pehmeämpiä, kudoksia ja hermostoa tasapainottavia tekniikoita.

TAKAISIN YLÖS

Laura Lee Kamppila

OSTEOPAATTI

Olen osteopaatti Laura Lee Kamppila. Valmistuin tanssijaksi vuonna 1999 opiskeltuani Hollannissa ja Belgiassa. Hankin myös pilatesohjaajan koulutuksen ennen paluutani Suomeen.

Valmistuin osteopaatiksi vuonna 2015. Kliinisen työn lisäksi toimin osteopatian lehtorina Metropolia Ammattikorkeakoulussa.  Kesäkuussa 2019 valmistuin 2-vuotisesta jatkokoulutuksesta Lontoossa (Postgraduate Diploma in Women’s Health), jossa keskityttiin erityisesti naisten terveyden hoitamiseen ja edistämiseen koko naisen elinkaaren ajan. 

Minulle osteopatiassa yhdistyvät hienosti elementit kaikesta mitä olen elämäni aikana ehtinyt opiskella, tehdä ja kokea. Osteopatian laaja näkökulma ihmiseen, terveyteen ja sen edistämiseen tuntuu omalta. Näen yksilön kokonaisuutena, johon vaikuttaa koko eletty elämä kaikkine mausteineen.

Yksilön elämäntilanne otetaan hoidossa huomioon, ja pyrin löytämään syyt oireille pelkkien vaivojen hoitamisen sijaan. Jokaiselle asiakkaalle räätälöin juuri hänelle sopiva hoidon, käyttäen mm. suoria, epäsuoria, viskeraalisia ja kraniaalisia lähestymistapoja.  Asiakkaani ovat sekä miehiä, että naisia ja hyvin eri ikäisiä nuorista iäkkäämpiin.

Erityisesti minua kiinnostaa stressistä palautuminen, erilaisten kiputilojen hoitaminen, osteopatian rooli työhyvinvoinnin edistämisessä, kokonaisvaltainen paremman toimintakyvyn edistäminen, raskaana olevien hoitaminen sekä naisten terveys yleisesti. 

Otan asiakkaita vastaan myös englannin, ranskan ja hollannin kielellä.

TAKAISIN YLÖS

Henri Ulmanen

OSTEOPAATTI

Olen Henri Ulmanen, osteopaatti (AMK) sekä koulutettu urheiluhieroja. Olen suorittanut manuaalista käsittelyä vuodesta 2008 lähtien ja ylläpidän ammattitaitoani aktiivisella lisäkouluttautumisella. Osteopatiassa minua kiehtoo sen tehokkuus ja monimuotoisuus, sillä sen lukuisilla hoitomalleilla ja –tekniikoilla pystytään helposti ja yksilöllisesti hoitamaan useita erilaisia vaivoja. Etenkin erilaiset lihas- ja nivelvaivat, kuten selkä- ja niskakivut sekä raajojen kivut ovat saaneet mielenkiintoni, koska niihin pystytään vaikuttamaan nopeasti ja tehokkaasti. Olen hoitanut erityisen paljon olkapääkivuista, päänsärystä ja migreenistä sekä selkä- ja niskakivuista kärsiviä.

Hoidon tueksi ohjaan usein yksilöllisiä harjoitteita. Terveyden ja osteopatian lisäksi olen kiinnostunut urheilusta ja käyn aktiivisesti kuntosalilla sekä juoksemassa. Hoidan mielelläni urheilijoita sekä aktiiviliikkujia ja etenkin kuntosalin ja crossfitin harrastajista minulla on paljon kokemusta.

TAKAISIN YLÖS

Aukioloajat

Osteopaattien hoitoajat

Helsinki

Vastaanottomme sijaitsee Helsingin Hietalahdessa, kivenheiton päässä Hietalahden torilta. Pääset meille helposti useilla julkisilla kulkuvälineillä. Auton saat parkkiin joko torille tai kadunvarteen oven eteen tai Köydenpunojankadulle. Meille on helppo tulla myös vaunuilla, löydät meidät katutasosta. Helsingin vastaanotolla sinua palvelee 11 osteopaattia ja kohtaamme sinut aina ystävällisesti ja ammattitaidolla. 

Hietalahdenranta 19, 00180 Helsinki

Arkisin 8-20
Aikoja myös viikonloppuisin

 

Tampere

Tampere Vastaanottomme sijaitsee Tampereen keskustassa Puutarhakadulla, rauhallisen sisäpihan suojassa. Meille on helppo tulla julkisilla kulkuvälineillä ja autoille löytyy parkkipaikkoja Puutarhakadulta tai Frenckellin aukion parkkipaikalta. Tampereen vastaanotolla sinua palvelee 3 osteopaattia ja kohtaamme sinut aina ystävällisesti ja ammattitaidolla.

Puutarhakatu 11 C, 33210 Tampere

Arkisin 8-20
Aikoja myös viikonloppuisin