Henkilökunta Helsinki

ESITTELY

Valossa olemme kaikki korkeakoulutettuja osteopaatteja ja Valviran rekisteröimiä terveydenhuollon ammattihenkilöitä. Olemme kaikki erikoistuneet tuki- ja liikuntaelimistön hoitoon, kuten selkäkipuun ja niska-hartiaseudun oireiluun. Hoidamme kaikenikäisiä asiakkaita suomen ja englannin kielellä. Tutustu meihin tarkemmin alta ja löydä oma osteopaattisi joukostamme!

Ilkka Rajamäki

Outi Salama

Sinikka Tiainen

Erja Syvänne

Laura Lee Kamppila

Päivi Koponen

Essi Pesonen

Henri Ulmanen

Linda Priha

Linda Alaviitala

Emil Gálfi

Anni Kurkinen

Emil Gálfi

OSTEOPAATTI

Olen osteopaatti ja koulutettu hieroja sekä fysioterapian opiskelija Emil Gálfi.

Hoidan vastaanotollani paljon urheilijoita ja aktiiviliikkujia. Omaan paljon kokemusta erityisesti alaraajavaivoista, kuten juoksijan polvesta, erilaisista lihasaitiosyndroomista sekä alaraajojen rasitusvammoista. Oma lajitaustani on juoksussa, vuorikiipeilyssä sekä tanssissa, joten minulla on omakohtaistakin kokemusta alaraajavaivojen kuntoutumisesta.

Osteopaattisessa hoidossa käytän laajasti manuaalisia tekniikoita kuten pehmytkudostekniikoita, nivel- ja nikama mobilisaatiota ja manipulaatiota sekä kraniaalisia tekniikoita. Lisäksi ohjaan usein asiakkaille henkilökohtaisia itsehoito-ohjeita kotiin, kuten vahvistavia harjoitteita tai rentoutustekniikoita aina vaivasta riippuen. 

Osteopaattina olen asiakasta kuunteleva ja hänen henkilökohtaiset tarpeensa huomioon ottava. Pyrin saavuttamaan hoidolla luonnollisen tasapainon asiakkaiden kehossa sekä vastaamaan heille mieltä askarruttaviin kysymyksiin omasta terveydentilastaan. 

Vastaanotollani käy kaikenikäisiä ihmisiä aina lapsista iäkkäisiin.

TAKAISIN YLÖS

Erja Syvänne

OSTEOPAATTI

Olen osteopaatti Erja Syvänne. Osteopatiassa minua kiehtoo ammatin monipuolisuus ja laajakatseisuus. Käytän hoidossa paljon mobilisoivia ja aineenvaihduntaa lisääviä tekniikoita, lihaskäsittelyä, kudoksia tasapainottavia tekniikoita, kraniaalisia ja viskeraalisia tekniikoita sekä biodynaamista lähestymistapaa.

Minulla on erikoisosaamista naisten osteopatiasta, johon olen käynyt kahden vuoden koulutuksen Lontoossa. Koulutuksessa käytiin läpi naisen koko elämänkaari. Minulla on valmiudet hoitaa naisia joilla on esimerkiksi yhdyntäkipuja, kuukautiskipuja tai muita haasteita kierron kanssa sekä naisia raskauden aikana ja sen jälkeen. Hoidossani käy myös ihmisiä, joilla on haasteita tulla raskaaksi. Pääasiallisesti pyrin tekemään hoidon ulkoisesti, mutta minulla on valmiudet hoitaa naisia myös sisäisillä tekniikoilla.

Vaikka minulla on erikoisosaamista naisten hoitamisesta, niin vastaanotollani käy paljon miehiä sekä kaiken ikäisiä ja kaikenlaisia ihmisiä, jotka tulevat hoitoon perinteisten vaivojen, kuten selkäkipujen tai niska-hartiaseudun oireiden takia.

Hoidollisesti lähestymistapani on monipuolinen ja pyrin hyödyntämään osteopatian laajaa kenttää. Hoidan välillä suorilla ja napakoilla tekniikoilla, välillä epäsuorasti ja hyvinkin kevyesti eli hoitotyylini vaihtelee biomekaanisesta biodynaamiseen.

TAKAISIN YLÖS

Ilkka Rajamäki

OSTEOPAATTI, FYSIOTERAPEUTTI

Olen Ilkka Rajamäki, osteopaatti, fysioterapeutti ja neljän lapsen isä. Arvostan luontoa ja rauhaa, mielen hyvinvointia. Kokemusta minulta löytyy erilaisten selän kiputilojen hoidosta ja kuntoutuksesta. Viime aikoina käymäni lasten osteopatia-koulutuksen myötä vastaanotolleni on tullut myös yhä enemmän raskaanaolevia ja lapsia, koska lähestymistapani sopii myös heille. Koen tärkeänä synnytyksestä palautumisen äidin sekä lapsen osalta.

Olen työskennellyt terveyden parissa vuodesta 2004 ja osteopatian ammattilaiseksi valmistuin vuonna 2015. Mindfullness- ohjaajapätevyyden sain vuonna 2021. Kokemusta löytyy myös kilpaurheilusta, jota harrastin 14 vuotta ennen työelämään siirtymistä.

Manuaalisen hoidon lisäksi ohjaan tarvittaessa asiakkaalle omatoimisia harjoitteita kipujen ennaltaehkäisyyn ja terveyden ylläpitoon. Pyrin hoidoissani yhdistämään osteopatiaa ja fysioterapiaa asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaan.

TAKAISIN YLÖS

Outi Salama

OSTEOPAATTI

Olen osteopaatti Outi Salama. Olen huumorintajuinen elämäntapajoogi, joka huolehtii omasta terveydestään meditoimalla, tanssimalla ja saunomalla.

Hoidossani pyrin aina huomioimaan ihmisen kokonaisuutena ja yhdistelemään erilaisia osteopaattisia tekniikoita ja hoitomalleja saadakseni parhaan tuloksen. Keho on kokonaisuus, jossa moni asia voi vaikuttaa eri oireiden syntyyn ja kivun jatkumiseen pidempään. Käytän niin mekaanisempia niveliin ja lihaksiin kohdistuvia tekniikoita kuin myös pehmeämpiä kraniaalisia ja viskeraalisia (sisäelimiin kohdistuvia) tekniikoita. Hoito on pääosin kivutonta ja miellyttävää.

Yleisten vaivojen esim. selkä- ja pääkipujen ja eri nivelkipujen lisäksi olen perehtynyt stressin ja työuupumuksen osteopaattiseen hoitoon autonomisen hermoston kautta toimivilla hoidolla. Hoitoon saa aina tulla myös ilman isompaa vaivaa ennaltaehkäisemään ongelmia ja ylläpitämään omaa terveyttä ja hyvinvointia.

TAKAISIN YLÖS

Sinikka Tiainen

OSTEOPAATTI

Olen osteopaatti Sinikka Tiainen. Olen työskennellyt kehon ja liikkeen parissa vuodesta 2003, aluksi tanssin ja somatiikan, ja vuodesta 2015 lähtien osteopatian ammattilaisena. Olen myös kahden alakouluikäisen lapsen äiti.

Mielestäni terveys on ihme, joka pyrkii koko ajan toteutumaan meissä. Keho on jatkuvassa muutoksen tilassa, optimaalisesti kohti terveyttä. Silloin kun olo tuntuu väsyneeltä, tukkoiselta tai kipu vaivaa, jokin häiritsee muutoksen suuntaa. Monesti keho löytää takaisin oikealle kurssilleen kun osteopaattisen hoidon keinoin tuetaan kehon kykyä palautua ja toimia kokonaisuutena. 

Noin puolet asiakkaistani on alle 1-vuotiaita ja vauvaperheitä, jolloin yleisimpiä tulosyitä hoitoon ovat erilaiset vatsavaivat, kehon toispuoleisuus, itkuisuus ja imetyksen haasteet esim. kireiden jänteiden takia. Olen myös imetysohjaaja ja yhdistän mielelläni vauvojen ja äitien hoitoon imetysohjausta.

Aikuisten kanssa työskentelen tuki-ja liikuntaelimistön oireiden lisäksi paljon keho-mieliyhteyden haasteiden kanssa. Tällöin pyrin kohtaamisessa traumasensitiivisyyteen ja hoidossa kokonaisterveyden tukemiseen kehon, erityisesti hermoston kautta. Näen osteopatialla ison potentiaalin esim. psykoterapian rinnalla mielenterveyden hoidossa.

Osteopatian laajasta kirjosta omimmakseni koen kraniaalisen ja biodynaamisen hoidon, joka sopii kaikenikäisille ja jossa muutos kohti terveyttä tapahtuu lempeästi ja pakottamatta.

TAKAISIN YLÖS

Henri Ulmanen

OSTEOPAATTI

Olen Henri Ulmanen, osteopaatti (AMK) sekä koulutettu urheiluhieroja. Olen suorittanut manuaalista käsittelyä vuodesta 2008 lähtien ja ylläpidän ammattitaitoani aktiivisella lisäkouluttautumisella. Osteopatiassa minua kiehtoo sen tehokkuus ja monimuotoisuus, sillä sen lukuisilla hoitomalleilla ja –tekniikoilla pystytään helposti ja yksilöllisesti hoitamaan useita erilaisia vaivoja. Etenkin erilaiset lihas- ja nivelvaivat, kuten selkä- ja niskakivut sekä raajojen kivut ovat saaneet mielenkiintoni, koska niihin pystytään vaikuttamaan nopeasti ja tehokkaasti.

Olen hoitanut erityisen paljon olkapääkivuista, päänsärystä ja migreenistä sekä selkä- ja niskakivuista kärsiviä. Hoidon tueksi ohjaan usein yksilöllisiä harjoitteita. Terveyden ja osteopatian lisäksi olen kiinnostunut urheilusta ja käyn aktiivisesti kuntosalilla sekä juoksemassa. Hoidan mielelläni urheilijoita sekä aktiiviliikkujia ja etenkin kuntosalin ja crossfitin harrastajista minulla on paljon kokemusta.

TAKAISIN YLÖS

Laura Lee Kamppila

OSTEOPAATTI

Olen osteopaatti Laura Lee Kamppila. Opiskelin ammattitanssijaksi Hollannissa ja Belgiassa. 16 ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen palasin suomeen ja valmistuin osteopaatiksi vuonna 2015. Ennen osteopaatin tutkintoa olen suorittanut  laitepilatesohjaaja- koulutuksen ja opettanut pilatesta vuodesta 2008.

 Osteopatiassa yhdistyy hienosti elementit kaikesta mitä olen elämäni aikana ehtinyt opiskella ja tehdä. Nautin osteopatian laajasta näkökulmasta ihmiseen ja terveyteen. Yksilö nähdään kokonaisuutena ja koko elämäntilanne otetaan hoidossa huomioon. Hoidossa pyritään löytämään syyt oireille pelkkien vaivojen hoitamisen sijaan ja jokaiselle asiakkaalle räätälöidään juuri hänelle sopiva hoito. 

Olen itse saanut osteopatiasta paljon apua, ja haluan vuorostani auttaa muita ihmisiä löytämään oman potentiaalisen terveytensä. Asiakkaani ovat niin miehiä kuin naisiakin. Erityisesti minua kiinnostavat erilaisten kiputilojen hoitaminen, osteopatian rooli työhyvinvoinnin edistämisessä, kokonaisvaltainen paremman toimintakyvyn edistäminen ja raskaana olevien hoitaminen. 

Kesäkuussa 2019 valmistuin 2-vuotisesta jatkokoulutuksesta Lontoossa, jossa keskityttiin erityisesti naisten terveyden hoitamiseen ja edistämiseen koko naisen elinkaaren ajan. Otan asiakkaita vastaan myös englannin, ranskan ja hollannin kielellä.

TAKAISIN YLÖS

Essi Pesonen

OSTEOPAATTI

Olen osteopaatti Essi Pesonen ja toiminut alalla vuodesta 2015. Keho on monimuotoinen kokonaisuus ja osteopatian mahdollisuudet kehon hoidossa ovat laajat unohtamatta meitä yksilöinä sekä osana oma ympäristöämme. Totean päivittäin tekeväni maailman parasta työtä.

Vastaanotollani käy miehiä, naisia ja lapsia vaivaa katsomatta alaraajojen kivuista päänsärkyyn ja käsien neurologisiin oireisiin. Olen erikoistunut naisten hoitoon. Naisten osteopatiassa keskitytään elämänkaaren eri vaiheisiin, muun muassa gynekologisten oireiden ja kiputilojen hoitoon sekä raskaana olevien ja synnyttäneiden kehon tukemiseen. Hoidossani käy kuukautiskivuista ja endometrioosista kärsiviä. Hoidossa hyödynnän tarvittaessa vaginan sisäisiä tekniikoita tehostamaan lantiokorin tutkimista ja hoitoa.

Hoidon tavoitteena on saada keho toimimaan tasapainoisemmin. Hoitotyylini on tarkka ja pehmeä, kehoa kuunteleva ja monipuolisesti eri lähestymistapoja käyttäen. Tykkään haastaa kehoa ja ottaa asiakkaani aktiivisesti mukaan hoitotekniikoihin. Ohjaan usein myös pieniä harjoitteita hoidon tueksi. Monet asiakkaani jäävät hoitamaan itseään ennaltaehkäisevästi alun tiiviimmän hoitojakson jälkeen.

TAKAISIN YLÖS

Linda Priha

OSTEOPAATTI

Olen Linda Priha, osteopaatti, tanssija, kahden pienen lapsen äiti sekä luonnossa liikuskelija.

Ihmisen keho-mieli on mielestäni uskomaton kokonaisuus ja on upeaa saada työskennellä sen kanssa monella eri tavalla. Toisaalta olen henkilökohtaisesti kokenut myös sen, miten erilaiset kivut tai ylikuormitustilat haittaavat elämää ja voivat tehdä omasta kehosuhteesta haastavan. Osteopatian avulla olen kuitenkin aina itse päässyt eteenpäin.

Osteopatiassa minulle tärkein periaate on se, että kehostamme löytyy jo kaikki mahdolliset itseparannusmekanismit. Usein ne eivät vain esim. stressin tai liiallisen kuormituksen takia pysty toimimaan optimaalisesti ja silloin voidaan tarvita osteopaatin tukea. Hoidankin paljon erilaisia toiminnallisia vaivoja: esimerkiksi pääkipuja, ruoansulatuselimistön häiriöitä, selkäkipuja, hengittämiseen liittyviä haasteita sekä ylipäätään stressi- ja ylikuormitustiloja. Lisäksi hoidan mielelläni raskaana olevia, lapsia sekä synnytyksestä palautuvia.

Minulle on luontevinta käyttää hellävaraisia ja epäsuoria osteopaattisia tekniikoita, koska koen, että muutosta ei yleensä voi pakottaa, vaan sitä kohti voi mieluummin ohjata. Haluan kuitenkin aina ottaa huomioon asiakkaan yksilölliset tarpeet ja pohtia sitä kautta, minkä tyyppinen hoito hänelle parhaiten sopii. Asiakastyössä minulle on tärkeää avoin kohtaaminen sekä empaattinen kuuntelu.

Jatkokouluttaudun koko ajan lisää erityisesti biodynaamisten, kraniaalisten ja faskiaalisten tekniikoiden suuntaan sekä lastenosteopatian saralla.

Otan asiakkaita vastaan myös englannin, espanjan, ranskan, ruotsin ja italian kielellä.

 

 

TAKAISIN YLÖS

Linda Alaviitala

OSTEOPAATTI

Olen osteopaatti Linda Alaviitala. Ihmisenä olen ystävällinen, iloinen ja lempeä, ja työtäni ohjaa aito halu auttaa ihmisiä voimaan paremmin. Osteopatia on minulle intohimo ja rakastan ihmisten auttamista. Toisena elämäni intohimona on tanssiminen. Alunperin olen kotoisin Etelä-Pohjanmaalta, mikä näkyy rehellisyytenä ja luotettavuutena. Laaja-alainen tietämys ihmiskehon anatomiasta ja toiminnasta ohjaa käytettävien tekniikoiden valintaa ja hoitosuunnitelman laatimista.

Minulle on tärkeää, että jokainen asiakas kokee tulevansa kuulluksi ja kohdatuksi kiireettömästi ja arvostaen. Jokainen ihminen on ainutlaatuinen, minkä vuoksi hoitosuunnitelma tehdään aina haastattelun ja tutkimisen perusteella yksilöidysti. Käsin tehtävän hoidon tavoitteena on oireiden vähenemisen lisäksi kehon toiminnan parantuminen, terveyden vahvistuminen ja kehon itseparantamiskapasiteetin lisääntyminen.

Hoito on tarpeen mukaan oireilevan alueen tai koko kehon käsittelyä, useimmiten molempia. Monesti asiakkaat ovat saaneet hoidostani avun vuosiakin kestäneisiin kiputiloihin ja usein kuvaavat hoitoa miellyttäväksi ja rentouttavan tuntuiseksi. Vastaanotolleni voi tulla monenlaisten vaivojen vuoksi, tai vain rentoutumaan ja edistämään omaa terveyttään. Myös raskaana olevat ja vasta synnyttäneet naiset ovat tervetulleita hoitoon. Yleisiä syitä vastaanotolleni hakeutumiseen ovat mm. päänsäryt ja migreeni, purentaelimistön ongelmat, niska ja hartiaseudun kivut, lantion ja alaselän kivut, vatsan alueen ongelmat, stressi ja uupumus, krooniset hengitysvaikeudet, urheiluvammojen kuntoutus sekä raskausajan haasteet ja lapsen syntymään valmistautuminen.

Otan asiakkaita vastaan myös englannin ja espanjan kielellä.

TAKAISIN YLÖS

Päivi Koponen

OSTEOPAATTI

Tällä hetkellä Päivi on opintovapaalla.

Olen Päivi Koponen, osteopaatti, innokas opiskelija ja aktiivinen liikkuja. Kiinnostukseni osteoatiaan heräsi omien ja lasteni hyvien hoitokokemusten myötä. Oma liikuntataustani joogan, voimistelun ja kuntosaliharjoittelun parissa on tuonut paljon ymmärrystä aktiiviliikkujien vammojen mekanismeista, erilaisista hoitomenetelmistä ja siitä, mikä merkitys liikunnalla voi olla hyvinvoinnille. Haluan auttaa sinuakin oman terveytesi löytämisessä! Mielestäni hienointa osteopatiassa on tavoite ymmärtää, mistä eri häiriötilat kehossa voivat johtua, ja jokaisen ihmisen huomioiminen ainutkertaisena kokonaisuutena. Lähestymistapani on pehmeä ja kivuton.

Tällä hetkellä opiskelen Jyväskylän yliopistossa terveystieteiden maisteriksi, pääaineena fysioterapia ja tavoitteenani on tämän koulutuksen avulla yhdistää sekä osteopatian että fysioterapian asiantuntijuuden parhaat puolet.

TAKAISIN YLÖS

Anni Kurkinen

OSTEOPAATTI

Ihailen osteopatiassa sen monipuolisuutta, käytännönläheisyyttä ja hoidon tehokkuutta erilaisiin hoidon tarpeisiin. Omakohtaisen kokemuksen kautta sekä myös vastaanottotyössä olen huomannut, että osteopatian avuin elämänlaatua heikentävistä vaivoista toipuminen ja tasapainon saavuttaminen on jokaiselle meistä mahdollista.

Ajattelen, että mitä varhaisemmassa vaiheessa saamme apua, sitä parempi. Siksi koen vauvojen ja lasten osteopaattisen hoitamisen erityisen merkittäväksi. Hoidan mielelläni myös autonomisen hermoston stressireaktion aiheuttamia haasteita, joita voivat olla esimerkiksi unettomuus, krooninen väsymys, päänsäryt, kasvokivut, hengitysvaikeus, lihasnykäisyt tai esimerkiksi ahdistus. Traumaperäinen stressi voi olla syynä hakeutua vastaanotolleni, jolloin lähestymme hermoston ylivilkkautta sitä vakauttavin hoitomenetelmin.

Sydäntäni lähellä on tunteiden, ajatusten ja kehon välisen yhteyden huomioiminen, sillä muistomme elävät mielessä ja kehossa. Nautin hoitajana siitä, että voin auttaa sinua voimaan elämässäsi hyvin tehden niitä asioita, joita rakastat. Kuuntelen tarpeesi ja pyrin luomaan sinulle turvallisen tilan olla oma itsesi. Hoitotyylini vaihtelee kraniaalisesta ja faskiaalisesta mekaanisempaan lähestymistapaan. Hoidan aina sinua ja kehoasi kuunnellen.

Minulla on 10 vuoden meditaatioharjoitustausta ja olen osteopatian lisäksi opiskellut manuaalisia psykofyysisiä hoitomuotoja sekä logoterapiaa. Lämpimästi tervetuloa hoitoon.

TAKAISIN YLÖS

AUKIOLOAJAT

Osteopaattien hoitoajat
Helsinki

Arkisin klo 8-20
Aikoja myös viikonloppuisin

Toimisto
Ma, ke, pe klo 9-14

 

Tampere

Arkisin 8-20
Aikoja myös viikonloppuisin

Toimisto
Arkisin klo 10-14