Asiakkaalle

Ole hyvä ja tutustu näihin ohjeisiin niin saat eniten irti käynnistäsi Valossa!

Ennen ensimmäistä käyntiä voit tulostaa ja täyttää esitietolomakkeen ja tuoda sen mukaasi vastaanotolle (älä lähetä sähköpostilla) tai vaihtoehtoisesti saapua 10 min. ennen hoitoaikasi alkua ja täyttää lomakkeen paikan päällä. Kummin teetkin, on hyvä hieman muistella taaksepäin. Osteopaatille tärkeätä tietoa ovat mm. tapaturmat ja kolarit sekä leikkaukset ja sairaudet, vaikka niistä olisi jo pitkäkin aika.

Hoitokäynnillä selvitetään aluksi kattavasti tämänhetkiset oireesi sekä terveydentilasi. Mikäli selviää, että osteopaattinen hoito ei ole kohdallasi turvallista, sinut ohjataan eteenpäin lääkärille. Haastattelun jälkeen osteopaatti tutkii sinut käyttäen työkalunaan pääasiassa palpaatiota eli tarkkaa nivelten, lihasten, sidekudoksen ja muiden kehon kudosten tunnustelua ja tarvittaessa tekee ortopedisiä testejä vaivan määrittämiseksi. Haastattelun ja tutkimisen tuloksena syntyy osteopaattinen työdiagnoosi, joka kerrotaan sinulle ja yhdessä osteopaatin kanssa sovitaan hoidon tavoitteista. Tutkiminen ja hoito tehdään alusvaatteet tai ohuet, joustavat vaatteet päällä. Osteopaattinen hoito sisältää erilaisia käsillä tehtäviä tekniikoita sekä neuvontaa ja ohjeita itsehoitoon kotona.

Ensimmäisellä käynnillä aikaa menee jonkin verran haastatteluun ja tutkimiseen, sillä osteopaatti haluaa selvittää oirekuvan lisäksi myös vaivalle altistavat ja ylläpitävät syyt. Näin hoito voidaan kohdistaa oireen aiheuttajaan ja hoitotulos on pysyvämpi. Ensikäyntiin kannattaakin varata aikaa 60 min. Jatkokäyntien kesto on 45-50 min.

Hoidon jälkeen on hyvä kuulostella tuntemuksia ja ottaa rauhallisesti. Voit jäädä Valoon istuskelemaan teekupillisen äärelle tai varata muuten hetken itsellesi. Hoidon jälkeisenä iltana kannattaa juoda runsaasti vettä ja välttää raskasta liikuntaa. Muutama päivä hoidon jälkeen keho saattaa tuntua jotenkin erilaiselta kuin ennen tai voit tuntea käsittelyarkuutta lihaksissa. Nämä ovat normaaleja reaktioita hoidosta ja johtuvat kehon sopeutumisesta hoidolla aikaansaatuihin muutoksiin. Jos sinua huolestuttaa jokin, niin ota yhteyttä Valoon niin pohditaan asiaa yhdessä!

AUKIOLOAJAT

Osteopaattien hoitoajat
Helsinki

Arkisin klo 8-20
Aikoja myös viikonloppuisin

Toimisto
Ma, ke, pe klo 9-14

 

Tampere

Arkisin 8-20
Aikoja myös viikonloppuisin

Toimisto
Arkisin klo 10-14