Terveydeksi! -osa 2

kesä 29, 2016

Kaikkihan me tiedämme, että terveyden peruspilarit rakentuvat merkityksellisen tekemisen, palauttavan levon, hyvän ravinnon ja riittävän liikunnan ympärille. Perusasioiden lisäksi jokaisella meistä on omia, hyväksi koettuja tapojamme vaalia terveyttä ja hyvää oloa. Kesän kunniaksi julkaisemme Valon osteopaattien omia terveysniksejä, joista toivottavasti on vielä enemmän iloa näin jaettuna.

Haastatteluvuorossa on osteopaatti Mauri Syri.

 

Maukka sitruuna

 

Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen sanasta ”terveys”?

Terveys on sitä, että keho ja mieli voi hyvin. Että malttaa kuunnella itseään. Koen itseni terveeksi kun liikun tai pääsen luontoon tai kun rentoudun ja kun voi tehdä sitä, mihin keho pyrkii. Terveyden kokeminen tulee siitä kun pystyy ymmärtämään ja noudattamaan kehon ja mielen viestejä. Keho kertoo, mikä on hyväksi, jos sitä pystyy kuuntelemaan.

Minkä terveysniksin haluaisit jakaa Valon blogin lukijoille?

Teen joka aamu sitruunashotin eli 1 puristetun luomusitruunan mehu sekoitetaan 1rkl oliiviöljyä. Juodaan tyhjään mahaan ennen aamupalaa. Se uttaa vireystilaan, puhdistaa maksaa ja saa aineenvaihdunnan liikkeelle. Olen juonut tätä nyt jonkin aikaa aamuisin ja huomaan, että myös energia-aineenvaihdunta on ollut tasaisempaa. Kannattaa aloittaa pienellä annostuksella ja kasvattaa määrää tuntemusten mukaan hiljalleen.

Tämä vinkkihän sopii hyvin toteutettavaksi vaikka viikon tai parin kuurina. Sitruunaenergiaa ei koskaan ole liikaa, edes kesähelteillä!