Terveydeksi! -osa 3

heinä 2, 2016

Kaikkihan me tiedämme, että terveyden peruspilarit rakentuvat merkityksellisen tekemisen, palauttavan levon, hyvän ravinnon ja riittävän liikunnan ympärille. Perusasioiden lisäksi jokaisella meistä on omia, hyväksi koettuja tapojamme vaalia terveyttä ja hyvää oloa. Kesän kunniaksi julkaisemme Valon osteopaattien omia terveysniksejä, joista toivottavasti on vielä enemmän iloa näin jaettuna.

Haastatteluvuorossa on osteopaatti Essi Pesonen.

 

Essi juo

Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen sanasta ”terveys”?

Terveys tarkoittaa hyvinvointia omaa kehoa kuunnellen. Ilman, että tarvitsee pakottaa itseään sellaiseen josta aiheutuu vain stressiä. Tietysti joskus täytyy ottaa itseään niskasta kiinni, mutta esim. liikunnassa täytyy säilyä mielekkyys, pakottamalla itsensä johonkin syntyy vain stressiä ja siitä on terveys kaukana. 

Minkä terveysniksin haluaisit jakaa Valon blogin lukijoille?

Juon joka aamu ensimmäiseksi herättyäni kaksi lasia vettä. Se käynnistää päivän ja kun siitä on tullut rutiini, sen muistaa. Juominen saattaa muuten helposti unohtua päivän mittaan. 

Essi on aika samoilla linjoilla terveydestä, kuin Maukka viime viikolla. Oman kehon kuuntelu nousee molemmilla tärkeydessä kärkeen. Mutta aamunsa he aloittavat eri tavoin. Kumpi tapa  sinulle sopii paremmin?