Valoa tekemässä

syys 4, 2015

Syksyllä 2011 Helsingin Etelä-Haagaan ajautui taustoiltaan huumorintajuinen ja rikkaan erilainen joukko tulevia osteopaatteja. Motivaatio uuden oppimiseen oli yhtä moninainen kuin ihmiset taustaltoiltaankin. Ryhmä muodostui nopeasti tiiviiksi ja toisiaan tukevaksi ja ryhmässä työskenteleminen tuntui luontevalta. Alalle on tyypillistä tehdä töitä joko pienemmällä praktiikalla tai muiden alojen terapeuttien rinnalla. Valmistumisen lähentyessä mieliin hiipi kuitenkin yhdessä tekemisen jatkaminen ja osteopatiaa tarjoavan keskuksen perustaminen.

Tammikuussa 2015 lähti koko opiskelijaporukallemme kysymys halukkuudesta ryhtyä yhteiseen projektiin, oman keskuksen ja yhteisen työpaikan luomiseen. Pian tuon jälkeen muotoutui yhdeksän hengen joukko, joka toden teolla lähti viemään asiaa eteenpäin. Alkoi pitkä kokousten, palavereiden ja neuvonpitojen kevät. Keskustelimme kaikesta mahdollisesta, loimme yritykselle säännöt, mietimme toimintamalleja, ideaa yrityksen takana, tapoja työskennellä, syitä tehdä työtä yhdessä… Puheluita soitettiin lukematon määrä ja nettiä selattiin tarmolla läpi. Nimikin löytyi pitkän etsimisen jälkeen. Kesäkuun puolivälissä pidimme perustamiskokouksen ja ennen kesäkuun loppua yritys oli virallisesti kaupparekisterissä.
Tiloja etsimme pitkään ja hartaasti. Niin kuin kaikessa muussakin, toivelista tilojen suhteen oli melko pitkä ja sijainnista tarvittiin koko joukon konsensus. Omat haasteensa tiloille asettavat lain asettamat vaatimukset. Suureksi onneksi löysimme ihanat, nimeen sopivan valoisat ja melko pienellä remontoinnilla osteopaattien työskentelyyn soveltuvat tilat. Vuokranantajamme on ollut joustava, avulias ja innostunutkin siitä, mitä näihin tiloihin haluamme luoda. Toimitilan rakentaminen on edennyt yhtä matkaa yritysilmeen ja verkkosivujen tekemisen kanssa. Taustalla on aivan lukematon määrä valintoja ja niistä sopimisia. Tiloista on tullut meidän näköiset ja ne on koottu yhdessä, huonekalu, taulu, yksityiskohta kerrallaan.

Valoa-tekemässä

Lupaprosessiin menee aikaa kaikkiaan kahdesta kolmeen kuukautta. Terveystarkastuksessa käytettävä kuusisivuinen lomake on ollut ohjenuorana tiloja valmistellessa. Tätä kirjoittaessa tarkastus on suoritettu hyväksytysti, ja on aika viimeistellä tiloja valmiiksi sille pääasialle, asiakkaiden vastaanottamiselle ja osteopaattiselle hoidolle. Tämä on vasta seikkailun alkua. Hyvin monessa asiassa meillä on ollut myötätuuli puhaltamassa mukavasti eteenpäin. Olemme törmänneet luotettaviin yhteistyökumppaneihin, jotka ovat olleet tällaisen uuden luomisen juonessa riemastuttavan innostuneesti mukana.

Haluamme tehdä työtä yhdessä. Tämän keskuksen pystyttämällä luomme puitteet työskennellä, ottaa vastaan asiakkaita ja mahdollisuuden edistää osteopatian näkyvyyttä ja asemaa osana nykyaikaista terveydenhoitoa. Toiveenamme on toimia avoimena ja helposti lähestyttävänä kohtaamispaikkana. Toteutamme parasta aikaa konkreettisesti yhteistä unelmaamme. Tulevaisuus näyttää täältä upouuden toimiston uumenista hyvin Valoisalta!