Kivun hoito osteopatialla

Kipu liittyy valtaosalla asiakkaistamme osteopaattiseen hoitoon hakeutumisen syyhyn. Osteopatia onkin hyvä hoitomuoto kipuun, sillä sen keinoin voidaan hoitaa niin äkillistä kuin pitkittynyttäkin kipua.

Kivun hoidossa on tärkeää käydä läpi kivun alkuperä, olipa se tarkkaan tiedossa tai ei. Kivun kokemiseen vaikuttaa merkittävästi mahdollisen kudosvaurion lisäksi myös terveyshistoria, tavat käyttää kehoa sekä uskomukset ja tunteet kipuun liittyen. Tästä syystä varaamme riittävästi aikaa alkukartoitukseen ennen varsinaista hoitoa ja neuvontaa. Osteopatia lähestyy kivun hoitoa sekä manuaalisella hoidolla, että tarvittaessa ohjauksella. Hoito pyritään toteuttamaan mahdollisimman kivuttomana, joten hoitoon hakeutumista ei tarvitse jännittää sen puolesta, että hoito sattuisi. Ymmärrys kivusta on lisääntynyt paljon tutkimuksen myötä viime vuosina. Kaikilla Valon osteopaateilla on nykyaikainen ymmärrys kivusta ja sen hoidosta osteopatialla. 

ÄKILLINEN KIPU

Äkillisessä kivussa alkusyy on usein tiedossa. Erilaiset urheiluvammat, kaatumiset ja muut kolhut ja venähdykset ovat tästä esimerkkeinä. Paikallinen, äkillinen ja voimakas selkäkipu ilman tapaturmaa, joka pahenee tietyissä liikesuunnissa, on myös tällaista akuuttia kipua.

Osteopaattisen hoidon tavoitteena on manuaalisen hoidon keinoin vähentää kipua ja lisätä liikkuvuutta sekä vauhdittaa kudosten paranemista tukemalla nestekierron toimintaa. Näin kehon normaali paraneminen pääsee tapahtumaan ilman oireiden pitkittymistä ja tarvetta kompensoida kipua muuttamalla kehon käyttöä toisenlaiseksi. On hyvä ymmärtää, että kipu on kehon terve reaktio tapahtuneeseen. Kipu ei välttämättä poistu kokonaan hoidolla, mutta siitä saa helpotusta sekä neuvoja omahoitoon kehon normaalin parantumisprosessin tueksi. 

PITKITTYNYT KIPU

Usein kipu tulee pikkuhiljaa, alkaa jossain paikassa kehoa ja ehkä siirtyy tai muuntuu jollain lailla ajan kuluessa. Kipuun liittyy usein jäykkyyttä tai särkyä. Sille on tyypillistä oireiden aaltoilu, toiset päivät ovat helpompia kuin toiset. Oireita on ehkä tutkittu lääkärillä ja kuvantamisessa löydetty kulumaa tai muita löydöksiä. Kipu hankaloittaa elämää ja sen vuoksi saatetaan jättää asioita tekemättä. Nukkuminen voi olla haastavaa.

Pitkittyneen kivun hoidossa hermoston rooli korostuu merkittävästi, sekä manuaalisen hoidon että ohjauksen näkökulmasta. On tärkeää ymmärtää kivun mekanismeja hermostossamme, jotta voidaan saada pelko ja haitalliset uskomukset kipuun liittyen katkaistua. Näistä asioista juttelemme vastaanotolla. Manuaalisella hoidolla pyrimme vaikuttamaan tasapainottavasti kehon rakenteen ja toiminnan tasapainoon niin tuki-ja liikuntaelimistössä kuin hermostossakin. Hoidossa painottuu usein kokonaisuus kipuilevan kehonalueen sijaan. Mietimme vastaanotolla yhdessä myös keinoja siihen, kuinka ylläpitää hyvää kierrettä paranemisessa hoitokertojen välissä. 

Erilaisissa sairauksissa, kuten nivelrikossa tai tulehduksellisissa vatsasairauksissa hoidossa huomioidaan aina niiden erityispiirteet. Hoito on tällöin erilaista kuin tuki- ja liikuntaelimistön pitkittyneissä kivuissa.

Aina kivulle ei löydy syytä tai selitystä kehosta tai mielestä. Se ei silti poista mahdollisuutta vaikuttaa siihen osteopaattisella hoidolla. Keho kantaa mukanaan paljon vielä tiedostamatonta. Pitkäjänteinen osteopaattinen hoito voi olla yksi keino ymmärryksen ja tietoisuuden lisääntymisessä kun kyseessä on esimerkiksi traumaperäinen kipuoireilu.

Aukioloajat

Osteopaattien hoitoajat

Helsinki

Vastaanottomme sijaitsee Helsingin Hietalahdessa, kivenheiton päässä Hietalahden torilta. Pääset meille helposti useilla julkisilla kulkuvälineillä. Auton saat parkkiin joko torille tai kadunvarteen oven eteen tai Köydenpunojankadulle. Meille on helppo tulla myös vaunuilla, löydät meidät katutasosta. Helsingin vastaanotolla sinua palvelee 11 osteopaattia ja kohtaamme sinut aina ystävällisesti ja ammattitaidolla. 

Hietalahdenranta 19, 00180 Helsinki

Arkisin 8-20
Aikoja myös viikonloppuisin

 

Tampere

Tampere Vastaanottomme sijaitsee Tampereen keskustassa Puutarhakadulla, rauhallisen sisäpihan suojassa. Meille on helppo tulla julkisilla kulkuvälineillä ja autoille löytyy parkkipaikkoja Puutarhakadulta tai Frenckellin aukion parkkipaikalta. Tampereen vastaanotolla sinua palvelee 3 osteopaattia ja kohtaamme sinut aina ystävällisesti ja ammattitaidolla.

Puutarhakatu 11 C, 33210 Tampere

Arkisin 8-20
Aikoja myös viikonloppuisin

 

Osteopatiakeskus Valo
Hietalahdenranta 19, 00180 Helsinki
Puutarhakatu 11 C, 33210 Tampere

+358 10 505 5570 (Helsinki)
+358 50 560 7189 (Tampere)

asiakaspalvelu@osteopatiakeskusvalo.fi