VAUVOJEN OSTEOPATIA

Ostepatialla hoidetaan kaikenikäisiä lapsia aina vastasyntyneistä lähtien. Pienten vauvojen hoidossa keskiössä ovat kohtuajalta ja synnytyksestä kehoon aiheutuneet jännitykset. Nämä jännitykset voivat näkyä vauvan voinnissa esim. itkuisuutena, toispuoleisuutena, vatsavaivoina, refluksina tai ylivirittyneisyytenä. Osteopatialla tuetaan myös imetyksen sujuvuutta, hoidosta on hyötyä etenkin jos vauvalla on todettu tai leikattu kireä kieli- tai huulijänne. Vauvojen hoito on hyvin hellävaraista, osteopaatti ei kohdista vauvan kehoon juurikaan painetta. Hoidolla tuetaan ja vahvistetaan kehon luontaista avautumista ja kasvua.

LASTEN OSTEOPATIA

Taapero- ja leikki-ikäisille lapsille sattuu ja tapahtuu ja isoimmat kolhut olisi hyvä hoitaa osteopatialla mahdollisimman pian niiden tapahtumisen jälkeen. Osteopatia voi tulla avuksi myös korvatulehduksissa tai usein toistuvassa/jatkuvassa flunssaoireilussa. Kasvun ja kehityksen viivästymisessä kehon jännitteiden hoitaminen osteopatialla voi olla suureksi avuksi. Lapsella tulisi voida olla hyvä olo omassa kehossaan.

Mitä vanhempi lapsi, sitä enemmän hoitoon hakeutumisen syyt ovat samoja kuin aikuisillakin. Osteopaatin näkökulmasta lapsen tai nuoren selittämättömiksi jääneet vatsakivut tai päänsäryt kannattaisi ehdottomasti käydä näyttämässä osteopaatille. Myös purentaan liittyvissä vaivoissa, esim. oikomishoidoissa osteopatia on tehokas tukihoito.

HOITOKÄYNTI

Vauvojen ja lasten kanssa hoitokäynti etenee lapsen ehdoilla. Aloitamme keskustelulla, osteopaatti tarvitsee tautatietoja raskausajasta, synnytyksen kulusta ja yleisestä perheen tilanteesta. Lapsi saa rauhassa tutustua hoitotilanteeseen ja osteopaattiin ennen hoitoa, jos se tuntuu tarpeelliselta. Tutkiminen ja hoito voi tapahtua myös vanhemman sylissä tai leikkien lattialla tai piirtäen, lukien, kuinka vaan lapselle on luontevinta. Imettää voi missä vaiheessa hoitokäyntiä tahansa. Aikaa hoitokäyntiin varataan aina reilusti ja käynti kestää 30-60 minuuttia. Vauvoja ja pieniä lapsia Valossa hoitavat ostepaatit näet nettiajanvarauksesta, kun valitset hoitokäynniksi lasten 0-3v. ensi- tai jatkokäynnin. Kaikki osteopaattimme hoitavat yli 4-vuotiaita lapsia ja nuoria.