Naisten osteopatia

Naisten osteopatia on naisten terveyden hoitamista eri elämänvaiheissa. Naisen elämänkaareen kuuluvat kuukautiset ja muut hormonaaliset vaiheet, seksuaalisuus ja seksi, mahdollisesti raskaudet ja synnytykset. Lähtökohtaisesti naiseuden osa-alueilla ei kuulu olla suurempia oireiluja kuten kipuja. Jotta keho voi hyvin, kokonaisuuteen vaikuttavat muun muassa uni, ravitsemus, stressi, fyysinen ja henkinen hyvinvointi.

Kuitenkin monet naiset kokevat haasteita näillä osa- alueilla. Kuukautiset voivat olla hyvin kivuliaat ja niitä voi edeltää pahat PMS-oireet, yhdyntä saattaa olla epämiellyttävää tai kivuliasta. Raskautuminen voi olla vaikeaa, keskenmenoja voi olla useita tai raskaus itsessään tuottaa ikäviä oireita, kuten liitoskipuja. Synnytyksessä on voinut olla komplikaatioita tai se on voinut olla traumatisoiva. Sujava ja normaalikin synnytys voi jättää jälkeensä kipua, muutoksia ryhdissä ja kehon toiminnassa. Myöhemmin elämässään nainen taas voi kärsiä hormonaalisen siirtymän ja menopaussin tuomista oireista, mutta myös muista ikääntymiseen liittyvistä kuormituksista.

Tulosyitä naisten osteopatiaan:

– Kuukautiskivut
– Yhdyntäkipu
– Vulvodynia ja vaginismi
– Lapsettomuus, raskautumisen haasteet
– Raskausajan oireet kuten liitoskipu, närästys
– Äitiysosteopatia ja synnytyksestä palautuminen
– Lantionpohjan haasteet ja toimintahäiriöt

Yllä mainittuja vaivoja voidaan usein hoitaa tai lievittää osteopatian avulla. Naisten terveyden osteopaattisessa hoidossa korostuu toiminnallinen näkökulma. Tämä vaatii hyvää syvällistä ymmärrystä naiskehon anatomiasta ja fysiologiasta. Osteopaatti pyrkii selvittämään miksi keho ei toimi kuten pitäisi, mikä kehon toiminnallisuudessa on haasteena. Hoito kohdistuu usein näille alueille, tavoitteena on tasapainottaa koko kehon toimintaa.

Naisten osteopatiassa kehoa hoidetaan tuki- ja liikuntaelimistön kautta, kuten osteopatiassa yleisestikin. Naisten vaivat ovat usein sidoksissa hormonaalisiin tekijöihin ja lisääntymiselimistöön, joten niiden toiminta on luonnollisesti vahvasti mukana hoidossa. Naisten osteopatiaan erikoistuneilla osteopaateilla on valmius hoitaa lantion alueen vaivoja myös lantionpohjan sisäisillä tekniikoilla asiakkaan suostumuksella.

Valolla naisten terveyteen ja sen osteopaattiseen hoitoon ovat erikoistuneet Erja, Essi ja Laura. He ovat valmistuneet 2-vuotisesta jatkokoulutuksesta Post-graduate Diploma in Women`s Health. Koulutuksesta vastaa Lontoossa toimiva Molinari Institute of Health. Lantionpohjaa sisäisillä tekniikoilla hoitavat Erja ja Essi.

Aukioloajat

Osteopaattien hoitoajat

Helsinki

Vastaanottomme sijaitsee Helsingin Hietalahdessa, kivenheiton päässä Hietalahden torilta. Pääset meille helposti useilla julkisilla kulkuvälineillä. Auton saat parkkiin joko torille tai kadunvarteen oven eteen tai Köydenpunojankadulle. Meille on helppo tulla myös vaunuilla, löydät meidät katutasosta. Helsingin vastaanotolla sinua palvelee 11 osteopaattia ja kohtaamme sinut aina ystävällisesti ja ammattitaidolla. 

Hietalahdenranta 19, 00180 Helsinki

Arkisin 8-20
Aikoja myös viikonloppuisin

 

Tampere

Vastaanottomme sijaitsee Tampereen keskustassa Puutarhakadulla, rauhallisen sisäpihan suojassa. Meille on helppo tulla julkisilla kulkuvälineillä ja autoille löytyy parkkipaikkoja Puutarhakadulta tai Frenckellin aukion parkkipaikalta. Tampereen vastaanotolla sinua palvelee 3 osteopaattia ja kohtaamme sinut aina ystävällisesti ja ammattitaidolla.

Puutarhakatu 11 C, 33210 Tampere

Arkisin 8-20
Aikoja myös viikonloppuisin