Naisten osteopatia on naisten terveyden hoitamista eri elämänvaiheissa. Naisen elämänkaareen kuuluvat kuukautiset, seksi, raskaudet, synnytykset ja vaihdevuodet. Kun nainen voi hyvin ja hänen kehonsa toimii normaalisti, näiden asioiden kanssa ei pitäisi olla haasteita. Kuitenkin kovin moni nainen kokee vaikeuksia näillä elämän osa- alueilla. Kuukautiset voivat olla kivuliaat ja niitä voi edeltää pahat PMS-oireet, yhdyntä saattaa olla kivuliasta tai epämiellyttävää. Raskaaksi tuleminen voi olla haastavaa, keskenmenoja olla useita tai raskaus itsessään tuottaa ikäviä oireita, kuten liitoskipuja. Synnytyksessä on voinut olla komplikaatioita tai se on voinut olla traumatisoiva jättäen jälkeensä kipua ja muutoksia ryhdissä ja kehon toiminnassa. Myöhemmin elämässään nainen taas voi kärsiä menopaussin tuomista oireista, mutta myös ikääntymiseen liittyvästä kuormituksesta ja ongelmista esimerkiksi inkontinenssin kanssa.

Yllä mainittuja vaivoja voidaan usein hoitaa tai lievittää osteopatian avulla. Naisten terveyden hoitaminen osteopaattinen hoito on hoitamista toiminnallisesta näkökulmasta. Tämä vaatii syvää ymmärrystä anatomiasta ja fysiologiasta. Osteopaatti pyrkii selvittämään miksi keho ei toimi kuten pitäisi, mikä kehon toiminnallisuudessa on haasteena ja kohdistaa hoitoa sitten näille alueille. Hoidon tavoitteena on normalisoida kehon toimintaa. 

Naisten osteopatiassa kehoa hoidetaan paljon tuki- ja liikuntaelimistön kautta, kuten osteopatiassa yleisestikin. Naisten vaivat ovat usein sidoksissa hormonaalisiin tekijöihin ja lisääntymiselimistöön, joten niiden toiminta on luonnollisesti vahvasti mukana hoidossa. Suurin osa tutkimisesta ja hoidosta voidaan tehdä ulkoisesti, mutta naisten osteopatiaan erikoistuneilla osteopaateilla on valmius hoitaa lantion alueen vaivoja myös sisäisesti. 

Valolla naisten terveyteen ja sen osteopaattiseen hoitoon ovat erikoistuneet Erja, Essi ja Laura. He ovat valmistuneet 2-vuotisesta jatkokoulutuksesta Post-graduate Diploma in Women`s Health. Koulutuksesta vastaa Lontoossa toimiva Molinari Institute of Health.